Hoe kunnen wij u helpen?
Call
 
Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen direct contact op met u.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 

Waarom een verzekering juist bij een verhuizing belangrijk is

22 mei 2017

Veel mensen in Nederland denken dat een verhuizing niet gepaard hoeft te gaan met een verzekering. Vaak wordt er ten onrechte gedacht dat het verhuisbedrijf eventuele schade tijdens het verhuizen dekt, maar in de praktijk werkt dit wezenlijk anders en wordt het juist aangeraden om een inboedelverzekering in handen te hebben voordat u aan een verhuizing begint.
 

Erkende Verhuizers

Wanneer u tijdens een verhuizing kiest voor een Erkende Verhuizer, kunt u rekenen op een professionele verhuisdienst die vanuit de brancheorganisatie bepaalde kwaliteitskeurmerken heeft die van pas komen om zorgeloos te kunnen verhuizen. Eén van de belangrijkste kenmerken is een speciale verzekering die u goederen verzekert voor én tijdens de daadwerkelijke verhuizing.

Verzekering van uw inboedel tijdens verhuizing

Wanneer u kiest voor een Erkende Verhuizer, dan is uw volledige inboedel verzekerd tot € 100.000. Dit geldt voor het verlies van uw goederen tijdens een verhuizing, maar ook voor materiële schade. Deze verzekering wordt gekoppeld aan een zogenaamd Garantiecertificaat Erkende Verhuizers. Dit certificaat is als het ware uw verzekeringspolis.

Naast een inboedelverzekering zorgt het Garantiecertificaat er tevens voor dat de verhuizing altijd in de vooraf geplande periode doorgaat, ook als een verhuizer bijvoorbeeld wegens een faillissement de verhuizing niet meer kan uitvoeren. Er wordt dan met spoed een andere Erkende Verhuizer geselecteerd.

Verzekering van de opslag van goederen

Bij iedere Erkende Verhuizer heeft u tevens recht op een verzekering bij de (tijdelijke) opslag van uw inboedel. Deze zogenaamde bewaarneming wordt gezien als een onderdeel van de gehele verhuizing. De eerste 30 dagen van de opslag zijn verzekerd. In overleg met de verhuisorganisatie kunt u ervoor kiezen om deze termijn te verlengen.

Handige tips voor uw verhuizing

Houd een lijst van uw goederen bij

Maak een lijstje van de belangrijkste artikelen die u meeneemt naar uw nieuwe woning. Noteer tevens de aankoopdatum en voeg een (kopie) factuur toe. Zo heeft u in een oogopslag een lijst van uw inboedel én belangrijke gegevens die van pas komen bij verlies of diefstal.

Maak foto’s van de inboedel

Het is aan te raden om foto’s te maken van de inboedel, met name dure artikelen zoals uw televisie, laptop en andere elektronische apparaten. Op deze manier heeft u voor uzelf een handig lijstje van de apparatuur die u gaat verhuizen én de foto’s geven u bewijslast van de huidige staat van de apparaten.

Er is vanuit de Erkende Verhuizers een checklist voor bij het verhuizen opgesteld die u perfect kunt gebruiken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op.


Laden
Hoe kunnen wij u helpen?
Call
 
Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen direct contact op met u.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Naar offerte aanvraag