Hoe kunnen wij u helpen?
Call
 
Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen direct contact op met u.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 

Hoe is mijn projectverhuizing verzekerd?

26 jun 2017

Bent u van plan om uw bedrijf, instelling of kantoor te verhuizen? Dan bent u op zoek naar een projectverhuizing. Daar komt een hoop bij kijken. Als u gaat verhuizen wilt u dat alles goed wordt geregeld. U wilt problemen zoveel mogelijk voorkomen. Bij een projectverhuizing zit een ongeluk in een klein hoekje. Het is lastig om te weten waar schade ontstaat of wat mogelijk wordt gestolen. Een goede verzekering voorkomt een hoop zorgen vooraf en problemen achteraf. Een projectverhuizing is immers al ingrijpend – en soms stressvol – genoeg. In dit artikel leggen we u alles uit over het verzekeren van uw projectverhuizing, zodat u goed voorbereid te werk kunt gaan.

Wat is een projectverhuizing?

Een projectverhuizing is een verhuizing voor de zakelijke markt. Het gaat om kantoren, bedrijven en instellingen die op allerlei verschillende terreinen werkzaam zijn. Vergeleken met een gewone verhuizing worden er andere eisen aan een projectverhuizing gesteld. Vergeleken met een gewone verhuizing is een projectverhuizing vaak groter in omvang. Bovendien is de verhuizing complexer. Soms is er specialistische kennis nodig, zoals bij een industriële verhuizing of een verhuizing van medische apparatuur. Daarnaast is het belangrijk dat een projectverhuizing goed wordt geregeld, zodat uw bedrijf zo snel mogelijk zijn werkzaamheden kan hervatten. U wilt immers geen vertraging oplopen. Dat kost u niet alleen een hoop tijd, maar ook een hoop geld.

AVC en CMR

Voor verhuizingen wordt vaak gebruik gemaakt van de AVC en CMR. De afkorting AVC staat voor Algemene Vervoers Condities. Het gaat om algemene voorwaarden, waar zowel vervoerder als verlader aan gebonden zijn. In deze algemene voorwaarden zijn verschillende zaken opgenomen. Denk aan de omvang van de verplichtingen van verlader en vervoerder, de omvang van de schadevergoeding en de beperking van aansprakelijkheden. U kunt de AVC van toepassing verklaren op uw verhuisproject. De afkorting CMR staat voor Convention relative au contrat de transport international de Marchandises par Route. In het Nederlands betekent dit: verdrag betreffende de overeenkomst tot internationaal vervoer van goederen over de weg. Het gaat om een internationaal verdrag tussen Europese landen. Afspraken of wetgeving die in strijd zijn met het CMR zijn ongeldig, het verdrag is dwingend recht. De CMR is standaard van toepassing op internationaal vervoer. U kunt de CMR bovendien van toepassing verklaren op uw binnenlandse verhuisproject.

Uw verzekering bij P.A. van Rooyen

P.A. van Rooyen is onderdeel van het EPV-branchekeurmerk. De afkorting EPV staat voor Erkende Project Verhuizers. Het EPV-branchekeurmerk stelt bepaalde eisen aan projectverhuizers. U kunt daarbij denken aan eisen aangaande kwaliteit, zekerheid, veiligheid, milieu, gezondheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bovendien is P.A. van Rooyen als onderdeel van de Erkende Project Verhuizers op het gebied van projectverhuizingen gebonden aan de AVB, de Algemene Voorwaarden Bedrijfsverhuizingen.

In deze voorwaarden zijn specifieke bepalingen voor bedrijfs- en projectverhuizingen opgenomen. Denk daarbij aan de aansprakelijkheid en verplichtingen van de opdrachtgever en de verhuizer. Bovendien zijn er bepalingen m.b.t. schademelding en schadeherstel in opgenomen.

Naast deze algemene voorwaarden werkt P.A. van Rooyen met een aantal eigen verzekeringsvoorwaarden:

  • Niet alleen aansprakelijkheid maar ook de gehele inventaris is verzekerd voor € 50.000,00 per wagenlading.
  • Wij werken niet volgens de bepalingen in de AVC of CMR. De uitbetaling zal altijd naar de waarde worden uitgekeerd.
  • Tijdens de opslag kan er buiten de aansprakelijkheidsverzekering ook een waardeverzekering worden afgesloten.

Dit zijn betere voorwaarden dan de voorwaarden in de AVC, CMR, of AVB. Bij P.A. van Rooyen bent u dus standaard beter verzekerd!

Eigen verzekering afsluiten

Om uzelf zo goed mogelijk in te dekken, kunt u bij een projectverzekering voor de zekerheid zelf ook nog een verzekering afsluiten. Dat is handig wanneer u een extra risico die buiten de AVB valt, af wilt dekken. Op deze manier bent u zo goed mogelijk verzekerd en voorkomt u problemen achteraf.

Vragen? Neem contact op.

 


Laden
Hoe kunnen wij u helpen?
Call
 
Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen direct contact op met u.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Naar offerte aanvraag