Hoe kunnen wij u helpen?
Call
 
Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen direct contact op met u.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


 
 

Verhuizen naar het buitenland met P.A. van Rooyen

16 nov 2017

Verhuizen is meer dan spulletjes van het ene naar het andere adres brengen. Het meeste werk zit in de voorbereiding die ervoor moet zorgen dat op de dag van de verhuizing alles op rolletjes loopt. Letterlijk en figuurlijk. Als u plannen heeft om naar het buitenland te verhuizen, dan wordt alles nog een stukje groter. Meer regelwerk en uiteraard een grotere afstand voor het transport van uw eigendommen. Het inschakelen van een ervaren, betrouwbare partner als P.A. van Rooyen kan u bij een internationale verhuizing voor een groot deel ontzorgen.

Extra regelwerk bij buitenlandse verhuizing

Bij een gewone, binnenlandse verhuizing zit al het nodige regelwerk. Gaat u naar het buitenland, dan komen daar nog wat extra zaken bij. Het uitschrijven bij het GBA (gemeentelijke basis administratie) gaat niet meer vanzelf, dit moet u nu zelf doen. Gas, water en licht zegt u vanzelfsprekend ook op. Speciale aandacht is nodig voor een auto. Het eenvoudigst is om deze gewoon in Nederland te verkopen. Neemt u de auto mee, dan heeft deze in het nieuwe land een nieuw kenteken nodig. Het huidige, Nederlandse kenteken moet u bij de RDW opzeggen. Een ander aandachtspunt zijn verzekeringen: opzeggen in Nederland en voor het nieuwe land laat u zich goed informeren over wat u wel of niet moet verzekeren. In het nieuwe land schrijft u zich weer in. Heeft u kinderen? Ga dan ook op tijd op zoek naar een nieuwe school.

De verhuizing zelf

Binnen de EU is er vrij verkeer van mensen en goederen. Dat betekent niet dat een vrachtwagen met een complete inboedel zomaar naar een ander land kan rijden. Per land verschillen de regels op dit gebied. Het is dus zaak dat u werkt met een partij die hier ervaring mee heeft en de juiste verzekeringen voor het transport heeft. Verhuist u buiten de EU? Dan krijgt u zeker met de douane te maken. In sommige gevallen maakt u, naast de kosten van het transport, ook nog kosten voor het invoeren van goederen. Het is dus zaak om goed na te denken over wat u meeneemt en van welke zaken u afscheid neemt.

Een goede partner is het halve werk

Een gewone, binnenlandse verhuizing is al behoorlijk veel werk. Bij verhuizing naar het buitenland komt nog veel meer kijken. Laat u daarom bijstaan door professionals die dit vaker doen. Bij P.A. van Rooyen staat een persoonlijke accountbeheerder u bij tijdens alle stappen van het proces. Vraag ons grust om advies!


Laden


Delen:Hoe kunnen wij u helpen?
Call
 
Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen direct contact op met u.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


 
Naar offerte aanvraag