Hoe kunnen wij u helpen?
Call
 
Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen direct contact op met u.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


 
 

De 10 meest gemaakte verhuisfouten

20 dec 2017

Verhuisfouten, wie maakt ze niet

Een verhuizing lijkt misschien moeilijk, maar met een beetje hulp en een goede checklist valt het allemaal wel mee. Er zijn natuurlijk de nodige verhuisfouten die u kunt maken, vandaar deze lijst. Om te helpen. Dit zijn de 10 meest gemaakte verhuisfouten die u nu als een pro weet te vermijden.

Fout 1. Het koffiezetapparaat inpakken

Stel, het is een flinke week voor uw verhuizing. U denkt lekker op tijd te zijn en alvast te beginnen met inpakken. Alvast wat pannen, een beetje servies, en zonder er bij na te denken pakt u ook het koffiezetapparaat in! U moet echter nog een ruime week tot de verhuizing. Lukt dat zonder koffie? De verhuizing zelf komt ook nog.

Fout 2. Niet genoeg hulp inschakelen

Bij een verhuizing is het goed om hulp in te schakelen. Let wel op aan wie u hulp vraagt. Het is veel en zwaar werk, iemand die na een kwartiertje afhaakt, slaat u beter over. Dit klinkt misschien hard, maar eigenlijk lopen ze alleen maar in de weg tijdens uw verhuizing.

Fout 3. Niet de wasmachine ontwateren

Een wasmachine verhuizen is niet iets wat u elke dag doet, daarom let u hierbij extra goed op. Er zijn bepaalde dingen die nog wel eens worden vergeten bij het verhuizen van een wasmachine. Een voorbeeld hiervan is restwater. In elke wasmachine zit een beetje restwater. Zodra u een zware wasmachine optilt, wilt u niet door dit restwater worden verrast. Zorg dus dat het eruit is voordat het grote tillen begint.

Fout 4. Het verkeerd inladen van de verhuiswagen

Gebruikt u een gerenommeerd verhuisbedrijf, zoals P.A. van Rooyen, dan kunt u deze fout heel makkelijk vermijden door simpelweg naar uw verhuizer te luisteren. Sterker nog, de verhuizer zal in de regel zelf uw huisraad op de goede manier in de verhuiswagen stouwen. Doet u het zelf, zoek dan vooraf goed uit hoe zo’n wagen moet worden ingeladen. Op die manier komen u, de verhuiswagen en al uw spullen heel over naar uw nieuwe huis.

Fout 5. De hijsbalk of het balkon is niet vrij

Wilt u meubels van of naar een hogere verdieping verhuizen? Zorg dan wel dat de verhuizers er bij kunnen komen. En vergeet niet: dit moet op zowel de oude als de nieuwe locatie gebeuren. In beide gevallen moet de hijsbalk of het balkon goed bereikbaar zijn.

Fout 6. Geen parkeerplaats vrijhouden

Het spreekt misschien voor zich, maar in alle drukte kunt u het eenvoudig vergeten. Genoeg ruimte vrijhouden voor de verhuiswagen is belangrijk tijdens het verhuizen. Let er opnieuw op dat dit voor beide locaties is verzorgd en dat de locaties ook goed bereikbaar zijn voor de verhuiswagen. Zit er een locatie op de gracht bij? Plaats een waarschuwingsbord op de plek waar u de gracht inrijdt.

Fout 7. De hoeveelheid werk verkeerd inschatten

Over- of onderschatten van de hoeveelheid werk is gemakkelijk. Goed inschatten hoeveel spullen u heeft is misschien wel het moeilijkste dat tijdens de hele verhuizing van u wordt gevraagd. Overschat u de omvang van uw huisraad, dan kan het zijn dat er een te grote of zelfs te veel verhuiswagens komen. Onderschat u uw hoeveelheid spullen, dan is er juist te weinig ruimte in de verhuiswagen.

Fout 8. Te laat beginnen met inpakken

Lekker relaxed verhuizen, dat bestaat niet. Er is altijd gezonde spanning en twijfel, vooral tijdens de verhuizing zelf. Om dit tot een minimum te beperken, begint u al vroeg met uitzoeken wat wel en wat niet meegaat naar het nieuwe huis. Dit neemt namelijk meer tijd in beslag dan het daadwerkelijke inpakken van uw spullen. Neem zo snel mogelijk afscheid van de spullen die niet meegaan. Dat scheelt later weer opruimen.

Fout 9. Contracten te laat omzetten

U denkt hier waarschijnlijk aan gas, water en elektriciteit. Hoewel die belangrijk zijn, zijn die vaak al aanwezig in het nieuwe huis. Internet, televisie en telefoon daarentegen moet u zelf regelen. Laat, als dat mogelijk is, die contracten korte tijd overlappen op beide locaties. Op die manier grijpt u op geen enkele plek mis.

Fout 10. Spullen niet goed verpakken

Niets is vervelender dan dat uw spullen tijdens het uitpakken beschadigd blijken te zijn. Helaas heeft dat meestal te maken met de manier waarop de spullen waren ingepakt. Inpakfouten komen het meest voor bij verhuizingen. Vandaar dat we hiermee afsluiten. Het lijkt zo makkelijk, maar helaas is niets minder waar. De gerenommeerde verhuizer, zoals P.A. van Rooyen, verzorgt voor u verhuisdozen. Deze zijn speciaal ontworpen voor het vervoer van huisraad. Op die manier zijn al uw spullen goed beschermd!

Even overleggen?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen of opmerkingen? Onze specialisten zitten voor u klaar om u bij te staan met raad en daad. Een belletje is genoeg!


Laden


Delen:Hoe kunnen wij u helpen?
Call
 
Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen direct contact op met u.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


 
Naar offerte aanvraag