Hoe kunnen wij u helpen?
Call
 
Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen direct contact op met u.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


 
 

De kunst van kunsttransport

21 feb 2018

Wanneer u gaat verhuizen geeft dat al de nodige hoofdbrekens. Komt mijn servies en glaswerk wel heel over en laten ze de piano niet vallen? Terechte vragen die in het hoofd van aspirant klanten van de P.A. van Rooyen rondspoken. Wat nu als u een uniek en origineel kunstwerk aan de muur heeft hangen? Dan krijgt heel overkomen een compleet andere dimensie. Het transporteren van kunst is een kunst apart.

Art handlers

Bij kunst is een extra laagje bubbeltjesplastic niet voldoende. Omgevingsvariabelen, zoals temperatuur en luchtvochtigheid, moeten nauwkeurig in de gaten worden gehouden. De kunststukken worden met het nodige respect behandeld. Iemand die is getraind op dit gebied heet een 'art handler'. In Nederland is de firma Helicon de autoriteit op dit gebied. P.A. van Rooyen heeft een belangrijk deel van zijn verhuizers laten opleiden tot art handlers, zo is uw waardevolle kunst in goede handen.

Vervoer en hulpmiddelen

Vervoer van kunst begint bij een goede verpakking. Noppenfolie, speciaal schuim en flightcases zijn daarbij de basis. De verpakking wordt desnoods op maat gemaakt om uw kunst tijdens het transport zo goed mogelijk te beschermen. Het arsenaal aan hulpmiddelen stopt daar niet. Antistatische matten en rolkoffers worden ook ingezet. Voor het uiteindelijke transport over de weg wordt een speciale, gecertificeerde kunstwagens ingezet om op ieder moment van de reis het juiste niveau aan schokabsorptie, klimaat en bescherming te kunnen bieden.

Kunstopslag

Nu zijn er ook situaties waarbij uw kunst niet direct naar de eindbestemming kan. In die gevallen is het geruststellend om te weten dat P.A. van Rooyen ook over een gespecialiseerde kunstopslag beschikt. Voor een paar uur of een paar maanden, uw kunst staat daar veilig en in het juiste klimaat. 

Meer weten?

Wilt u kunst, antiek of andere bijzondere objecten door gespecialiseerde kunstverhuizers laten vervoeren? Dat bent u bij P.A. van Rooyen aan het juiste adres. Een belletje is voldoende voor een wereld aan informatie.


Laden


Delen:Hoe kunnen wij u helpen?
Call
 
Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen direct contact op met u.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


 
Naar offerte aanvraag